پیشکسوت عکاسی خراسان گفت: جشنوارهها بهنوعی خط دهنده جایگاههای هنری و فرهنگی یک جامعهاند، اما باید مراقب بود کار در مسیری درست شکل بگیرد تا مداوم و همیشگی باشد؛ معتقدم تکرار هر ساله این جشنواره قطعا اتفاق خوبی را رقم خواهد زد.
مجید بندارمقدم، عکاس خراسانی که سابقه تدریس هنر عکاسی را در کارنامه خود دارد، در گفتوگو با ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره جشنواره ملی و بینالمللی فرهنگی و هنری امامرضا علیهالسلام، اظهارداشت: جشنوارههای زیادی در کشور عزیزمان ایران برگزار میشود که بر خلاف نگاه عکاسان، گاه برای دریافت جایزه و غالباً برای دیدهشدن اتفاق میافتد.
وی با اشاره به سخن بزرگان دین و فرهنگ در ضرورت حفظ جایگاه هنر و هنرمند، عنوان کرد: یک هنرمند باید خلاق و ایجادکننده اتفاقی نو در تفکر و اندیشه انسانی باشد.
دارنده دومین مدال طلای جشنواره جهانی عکس ژاپن، اظهار داشت: جشنواره ها اثرات مثبتی در نوع نگاه عکاس و هنرمند ایفا میکنند، اما عکاس برای موضوع عکاسیاش، خواسته یا ناخواسته در مسیری حضور پیدا میکند که قطعا شگفتانگیز بوده و بیتردید با باورهای عکاسیاش نوعی نگاه جدیدی را شکل خواهد داد.
این هنرمند پیشکسوت که هنر عکاسی خود را از ۱۵ سالگی آغاز کرده، اظهار داشت: جشنوارهها بهنوعی خط دهنده جایگاههای هنری و فرهنگی یک جامعه خواهند بود، اما باید مراقب بود در مسیری درست شکل گرفته تا مداوم و همیشگی باشد و معتقدم تکرار هر ساله این جشنواره قطعا اتفاق خوبی را رقم خواهد زد و میتواند جایگاه جشنوارهها علیالخصوص جشنواره بینالمللی امامرضا (ع) را شکل آرمانی بخشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه جشنواره امامرضا (ع) از آن دسته از جشنوارههایی است که اگر به درستی هدایت و اجرا شود، اثرات مثبتی را در تبیین فرهنگ رضوی ایفا خواهد کرد، گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی باعث اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه شده و در این برهه از زمان که بیتردید فرهنگ غرب و سیاستهای غربی در تلاش برای نفوذ در جوامع اسلامی و بهخصوص ایران اسلامی هستند، هنر عکاسی میتواند نقش ابزاری و فکری مفید در جهت حفظ آرمانهای اسلامیمان نیز ایفا کند.
پیشکسوت عکاسی که در چندین جشنواره خارجی و داخلی دیگر بهعنوان برترین عکاس دارای سبک در عکاسی کودک و پرتره حائز رتبه برتر شده است، عنوان کرد: ما وقتی با موضوعی در جشنوارهها بهخصوص جشنواره عکس شرکت میکنیم، ناخواسته اگر اهل مطالعه هم نباشیم با نگاه کردن به یک اثر عکاسی، بهنوعی مطالعه خواهیم کرد و این نگاهها در واقع مطلب و نمایشی از ذهنیت عکاس را به نمایش خواهد گذاشت.
بندار مقدم گفت: جشنوارهها باعث کشف استعدادها شده و بهنوعی تفکیک عکاس و عکاس هنرمند در آن اتفاق میافتد. البته به نظر بنده باید موضوعات را بسیار گستردهتر و وسیعتر شکل داد تا دست عکاس برای انتخاب موضوعات در جشنوارهها باز باشد.
وی افزود: گاه استعدادهای عکاسی خوبی بعد از برگزاری جشنوارهها بروز پیدا میکنند و عکاسانی هستند که عکاسی را از دید هنری آن بلد بوده و اثرهای خوبی را هم از خود بهجای میگذارند، اما نمیتوانند هنرمند عکاس خوبی باشند.
وی که سابقه طراحی صحنه در دهها فیلم و سریال و همینطور جشنواره جهانی فیلم رشد و جشنواره بینالمللی فجر سال ۸۴ را بر عهده داشته، با اشاره به برگزاری هرچه بهتر جشنواره بینالمللی امامرضا (ع) اظهارداشت: ما با دعوت از عکاسان حرفهای میتوانیم به این جشنواره کمک کرده و عکسهای هنری آنها میتواند اتفاق جدیدی را شکل دهد و علاقهمندان زیادی جذب این هنر شوند، زیرا عکاسان حرفهای طرفدارانی داشته و از کارهای آنها استقبال خواهند کرد و باعث اعتبار بیشتر جشنواره امامرضا (ع) خواهد شد.
بندار مقدم که اثرهای خود را در بیش از ۱۰ نمایشگاه خارجی نیز برپا کرده است، افزود: یکی دیگر از روشهایی که به اعتبار بخشیدن این جشنواره کمک میکند، و همینطور در جهانیتر شدن آن تاثیر میگذارد دعوت از داوران و عکاسان خارجی خواهد بود و بازتاب حضور عکاسان و هنرمندان خارجی در این دوره از جشنواره بسیار خوب خواهد شد.
وی در ادامه گفت: برای رسیدن به شکل آرمانی باید به هنر و هنرمند ایمان آورده شود و این جشنواره قطعا اتفاق درخشانی برای حضور آرمانهای اسلامیمان خواهد بود.
وی همچنین در پایان گفت: اگر جشنوارهها هر ساله برگزار شود و این تکرار با اتفاقات و نوآوریهای جدید هنری نیز همراه باشد، قطعا ماندگار خواهد بود.
انتهای پیام/س
|